Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@03:59:02 GMT

پخش منتخب «مختارنامه» و روایت تاریخچه «کاخ نیاوران»

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۲۷۴۸

پخش منتخب «مختارنامه» و روایت تاریخچه «کاخ نیاوران»

به گزارش عصر چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا به نقل از روابط عمومی صداوسیما، «مختارنامه» در چند قسمت مجزا به صورت فیلم سینمایی از سه‌شنبه تا جمعه هفته آینده، برای علاقه‌مندان این سریال فاخر، در آی‌فیلم فارسی به نمایش گذاشته می‌شود.

فیلم‌های سینمایی «مختارنامه» که منتخبی است از این سریال ۴۰قسمتی، در روزهای سه‌شنبه، چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه هفته آینده،۲۶ تا ۲۹ مرداد روی آنتن کانال فارسی این شبکه می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«مختارنامه» به قیام مختار ثقفی با بازی فریبرز عرب‌نیا می‌پردازد. مهدی فخیم‌زاده، فرهاد اصلانی، رضا رویگری، رضا کیانیان، الهام حمیدی، فریبا کوثری، شهرام حقیقت‌دوست، امین زندگانی، ژاله علو، نسرین مقانلو، بهنوش طباطبایی، محمد فیلی و زنده‌یاد ماه‌چهره خلیلی از جمله بازیگران این سریال پربازیگر بوده‌اند.

این سریال را داود میرباقری طی سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۸ ساخت و در سال ۱۳۸۹ روی آنتن شبکه یک سیما رفت.

این چهار فیلم سینمایی قرار است هرشب ساعت ۲۲ روی آنتن برود و بازپخش آن در ساعت‌های ۰۶:۰۰ و ۱۴:۰۰ خواهد بود.

«تهران ۱۴» از کاخ نیاوران می‌گوید

مجموعه مستند «تهران ۱۴» در هشتمین قسمت خود از پیشینه و شنیدنی‌ها درباره کاخ نیاوران می‌گوید. مجموعه مستند تهران ۱۴ در هشتمین قسمت خود به کاخ نیاوران، قصه نامگذاری این کاخ از دوره قاجار و داستان حزب رستاخیز، می‌پردازد.

این مجموعه مستند که تاکنون هفت قسمت از آن، جمعه ها ساعت ۲۰، روی آنتن رفته است، به تهیه کنندگی سمیه عظیمی ستوده و کارگردانی داوود مرادیان، ساخته شده است.

مستند تهران ۱۴ که محصول گروه اجتماعی شبکه پنج سیماست، تلاش می کند هر بار با داستانی شیرین و جذاب، تاریخ اتفاقات، افراد و بناهای مهم شهر تهران را روایت کند؛ روایتی که از منظر بسیاری بینندگان، نو و متفاوت است.

به گفته تهیه کننده مستند تهران ۱۴، همزمان با پخش این مستند، هر هفته سوالی پیامکی نیز مطرح می شود که بینندگان می توانند با پاسخ به سوال، در قرعه کشی این مستند، شرکت کنند. البته جوایزی نیز برای برندگان در مسابقه، در نظر گرفته شده است.

مخاطبان شبکه ۵ سیما برای شرکت در این مسابقه باید، پاسخ صحیح را به شماره پیامک ۱۰۰۰۰۵۵۱، ارسال و در مسابقه شرکت کنند.

مجموعه مستند تهران ۱۴، قراراست در ۵۲ قسمت تولید و پخش شود؛ داستان «کاخ نیاوران»، هشتمین قسمت از این مجموعه مستند است که جمعه ۲۲ مرداد، ساعت ۲۰ روی آنتن شبکه ۵ خواهد رفت.


بهروز رضوی روایتگر «سقاخانه» در رادیو تهران

ویژه برنامه «سقاخانه» با هدف سبک زندگی ساده و ترویج زندگی حسینی در جامعه، در ایام محرم با صدای بهروز رضوی روی آنتن رادیو تهران می‌رود.

ویژه برنامه «سقاخانه» را می توانید در ایام محرم هر روز، با صدای بهروز رضوی از گروه اخلاق و زندگی شهروندی رادیو تهران بشنوید.

از ضرورت تهیه این ویژه برنامه می توان به بسط و گسترش تفکر هیئتی و اخلاق حسینی در جامعه اشاره کرد که مروری بر آداب و سنن عزاداری در تهران قدیم می‌ شود.

آیتم «مستند بزرگان تهران» با حضور در خانه افراد قدیمی تهران از جمله طالقانی، دولابی، دادکان، که هیئت های قدیمی و نسل در نسل داشته اند، از مردم داری و اخلاق جوان مردی می‌گوید.

بخش «میزگرد خانواده» با بررسی نقش بانوان و هیئت هایی زنانه، به انسان سازی‌ها در جامعه ای کوچک با مادرانی بزرگ اشاره دارد. در آیتم «انسان سازی» نیز هر روز پای صحبت یکی از مداحان قدیمی تهران می نشینیم.

با توجه به موضوع اصلی برنامه، که سبک زندگی و انسان سازی است، سخنرانی‌های آیت الله فاطمی نیا، آیت الله مجتهد تهرانی و ... روی آنتن می رود. در آیتم «قرار است» هم دل نوشته‌ هایی با نام «الو کربلا» را تقدیم شنوندگان می‌کنیم.

با توجه به شرایط کنونی جامعه نذرها می توانند بر اساس شرایط بهداشتی و نیاز جامعه به دست افراد نیازمند برسند، ویژه برنامه «سقاخانه» به نکاتی همچون نذورات در این ایام و نذرهای فرهنگی و بهداشتی و.. اشاره می‌کند.

گوینده، بهروز رضوی و مریم شهرام پور، نویسنده، معصومه ناظری، آیتم ساز، شیشه گر، مجتبی احمدی و حامد رشید سادات و... از عوامل برنامه هستند.

ویژه برنامه«سقاخانه» هر روز از ساعت ۱۷:۴۰ دقیقه از رادیو تهران موج اف.ام ردیف ۹۴ مگاهرتز تقدیم عزاداران می‌ شود.

شعرخوانی شاعران آئینی در مدح امام حسین (ع)

همزمان با آغاز محرم الحرام ۱۴۴۳، ویژه برنامه ماهورا با شعرخوانی شاعران آئینی در مدح امام حسین (ع) روی آنتن شبکه های سیما می رود.

در این برنامه جمعی از شاعران مطرح کشور از جمله قاسم صرافان، محمدحسین ملکیان، فاطمه افشاریان، محمدجواد پرچمی و هادی جان‌فدا اشعار خود را می‌خوانند.

این ویژه برنامه از تولیدات حمایتی مرکز رسانه سازمان تبلیغات اسلامی است و تولید برنامه‌های مشابه آن تداوم خواهد یافت. برنامه تلویزیونی ماهورا به تهیه‌کنندگی علی اصغر اصغرزاده، کارگردانی کیارش باستانی، مدیریت تولید محمد پورمهدی و با تدوین امین ملک زاده در ۱۸ قسمت کوتاه سه تا چهار دقیقه‌ای تولید و در محرم امسال از شبکه‌ های سیما پخش می‌شود.

برچسب‌ها دوره قاجار شبکه یک سیما امین زندگانی رضا رویگری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دوره قاجار شبکه یک سیما امین زندگانی دوره قاجار شبکه یک سیما امین زندگانی رضا رویگری مستند تهران ۱۴ مجموعه مستند کاخ نیاوران رادیو تهران ویژه برنامه بهروز رضوی روی آنتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۲۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «باران گرفته است» نوشته احمد یوسف زاده به تازگی توسط انتشارات مکتب حاج قاسم منتشر و در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می شود. این کتاب داستانی مستند از کودکی، نوجوانی و جوانی شهید حاج قاسم سلیمانی است.

یوسف زاده درباره این کتاب می گوید: به عنوان کسی که حدود دو سال با کودکی حاج قاسم زندگی کردم و در مورد ایشان و خانواده محترمشان تحقیق کردم باید بگویم زندگی حاج قاسم از همان کودکی یک زیست ساده، صمیمی و بی آلایش است. قرار بود اسم کتاب رو خوش مهر بگذاریم و دلیل آن این بود که حاج قاسم از کودکی مهرش به دلش همه می‌نشست.

یوسف زاده در مورد سبک زندگی حاج قاسم ادامه داد: ما در مورد حاج قاسم با یک کودک روستایی کم برخوردار مواجه هستیم که در آنجا رشد و زندگی می‌کند و مستقل به شهر می‌آید و هر لحظه ممکن بوده در آنجا دچار آسیب‌هایی شود کما اینکه حتی یکبار با گروهی آشنا می شود که عضو سازمان مجاهدین خلق بوده اما حاج قاسم از همه این موانع و دام‌های دوران طاغوت و پر التهاب انقلاب اسلامی عبور می‌کند.

این نویسنده دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در در مورد اهمیت دوران کودکی حاج قاسم گفت: البته که یکی از مهمترین برهه‌های زندگی حاج قاسم دوران کودکی وی و تربیت یافتن در یک خانواده ساده با پدر و مادری روستایی که انسانهای پاک، دانا و با بصیرت دینی بالایی بودند.

وی افزود: خود حاج قاسم هم افتخار می‌کند که پدرش حتی در حد یک دانه گندم نان حرام به خانه نیاورد. وقتی با اهالی روستا حرف می‌زدم حرفشان این بود که با داشتن پدر و مادری مثل مشت حسن و مشت فاطمه طبیعی است که پسرشان حاج قاسم شود. یوف زاده در پایان تأکید کرد: کودکی حاج قاسم می‌تواند برای نسل‌ جدید هم الگو باشد.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

رادیوی فیلیپس هلندی بزرگ و سنگین بود. شصت سانت طول، چهل سانت عرض و بیست سانت قطر داشت. آن قدر سنگین بود که باید روی دوش حمل می شد. به لطف دوازده باطری «ریواک» بزرگ که پشتش می خورد، صدایش شفاف و قوی بود.

بعد از تعطیلی تابستان، وقتی تشکری برای سال دوم به قنات ملک آمد، رادیو شد نقل محافل روستا. شب ها، اکبر و حسین و صفدر و مش حسن و خیلی از هالی روستا در اتاق تشکری محفل می کردند. تشکری به آن ها علاقه مند شده بود و از هم نشینی شان لذت می برد. مردان روستایی رادیو گوش می دادند و خاطرات شیرین خود را برای هم تعریف می کردند و بلند بلند می خندیدند. تشکری برایشان چایی درست می کرد و بی آنکه دلیل خنده شان را بداند، تا آخر شب، که «داستان شب» را گوش می دادند، پای صحبتشان می نشست. مردها تا بروند به خانه هایشان، هر کدام دوازده سیزده استکان چای سر کشیده بودند.

آقای مدیر در خانه هر کدام از اهالی که برای شام دعوت می شد، رادیو را هم با خود می برد. با بلند شدن صدای رادیو، همسایه ها هم می آمدند و در سیاه چادر یا اتاق می نشستند و دوباره سر صحبت های بی پایان باز می شد. یک روز آقای مدیر بی رادیو به مهمانی رفت. در روستای آن طرف رودخانه عروسی دعوت بود. الاغی آوردند و آقا معلم را، که کت و شلوار شیکی پوشیده بود، با عزت و احترام سوار کردند و بردند به طرف محل عروسی. جمعیت زیادی آمده بودند. براهی هر طایفه ای جاهای خاصی مشخص شده بود که بنشینند و چای و ناهار بخورند. وقتی الاغ آقای تشکری به محدوده خانه داماد رسید، سازی و دهلی ها در حالی که می زدند و می نواختند، به استقبال آمدند.

***

قیافه قاسم در آن سن و سال دوست داشتنی بود. هنوز پشت لبش سبز نشده بود. می خواست به جایی برسد. می خواست کار ناتمام برادرش حسین را تمام کند. می خواست نه تنها وام پدرش را بپردازد، بلکه برای خودش هم زندگی خوبی بسازد. کار می کرد، سفت و سخت. حتی کارهایی که وظیفه اش نبود. وقتی ماشین حمل خواربار آن طرف خیابان هتل بوق می زد، تا یوسفی باخبر بشود، سومین حلب هفده کیلویی روغن را هم از پله ها بالا آورده و در انبار گذاشته بود. آقای هروی، همان جوان خوش تیپ خشکشویی اکسپرس، از فرزی قاسم کیف می کرد. یک روز وقتی داشت لباس های مشتری ها را اتو می کرد، دید قاسم نوجوان قالب های بزرگ یخ را با همان هیکل کوچکش از راه پله بالا می برد. دلش به حال او سوخت و با هم دوست شدند. عشایرزاده با نمک، در روزهای شلوغ هتل، به ویژه در ماه رمضان، برای اینکه بتواند با همان زبان روزه کارش را تند و سریع انجا بدهد، کفش هایش را در می آورد و در این لحظات دیگر انگار روی زمین راه نمی رفت، بلکه می لغزید!

این کتاب با ۲۳۰ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۵۰ هزار تومان توسط انتشارات مکتب حاج قاسم در نمایشگاه کتاب عرضه می شود.

کد خبر 6099526 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • تدارک شبکه‌های تلویزیونی در دهه کرامت
  • ویژه برنامه‌های تلویزیون در دهه کرامت
  • برنامه‌های تلویزیون در «دهه کرامت»
  • تولید ۲۰۰ مستند از برنامه‌های بسیج و سپاه
  • تماشاگر یک کنسرت ویژه در فرهنگسرای نیاوران باشید
  • عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه کتاب را در قاب سیما دنبال کنید
  • ویژه‌برنامه نمایشگاه کتاب شبکه امید/ «نورا» به آنتن نوجوان رسید
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک